woensdag 17 december 2008
Verhuizing.
Ik vind het best jammer dat we weg omdat het nu veel langer reizen is en de oude school voelt veel vertrouwde.
maar ja het is voor een half jaar en daar slaan we ons wel door heen.
BSO
Spw4
Maar ik ben toch van mening verandert dat ik hier geen behoefte meer aan heb. omdat ik graag hierna wil gaan werken in de kinderopvang.
Ik heb dit eerder mee gemaakt op me stage.
Daar had ik een meisje van 3,5 jaar dat niet wilde praten en zei de hele dag niks.
Ik ben haar toen gaan observeren en daar bleek uit dat ze weinige praten.
Ik heb allerlei activiteiten met het meisje gedaan zoals: boekjes lezen, liedjes zingen ook samen met andere kinderen.
maar ze maakte geen contact met mij.
Hebben jullie misschien nog wat tips?
Verhaaltje
door Aya Arezjemal, 8 jaar
Er was een meisje met haar familie en ze heet Sofi. Op een dag wil ze haar mama verrassen, ze bakt pannenkoeken. En daarna speelt Sofi buiten, ze speelt alleen. Toen keek ze achterom, en ze ziet een rups en ze vraagt aan mama of ze die rups mag houden of niet. Mama zegt ja, je mag hem houden. En ze was blij met haar nieuwe rups, ze speelt met rups in de tuin en toen was mama klaar met bakken. Daarna eet de rups samen met Sofi de pannenkoeken. Rups eet snel, zeg mama, ja alle rupsen eten snel. Sofi zegt o, dat wist ik niet. Maar ik wil weer met de rups spelen oke ? Dan geeft mam de rups een piepkleine ballon. Ja dat kan gebeuren. O, dat wist ik ook niet. Ga maar lekker met de rups spelen. Oke mam, dat ga ik doen en morgen gaan wij naar de speeltuin. Ja en nu ga ik met de rups spelen. O, ik wil je nog iets vragen want dan mag de rups morgen ook mee gaan ? Ja natuurlijk en nu ga jij met de rups spelen. Op een dag verandert de rups naar vlinder, maar Sofi wist dat niet. Mama wat gebeurt er? De rups verandert naar vlinder. Niet huilen, alle rupsen worden een vlinder. O, dat wist ik ook niet.
Darmkrampjes
bron : oudersoneline.nl
Wat te doen bij darmkrampjes?
Baby's kunnen darmkrampjes hebben, doordat de darmen moeten wennen aan het nieuwe leven. Dat is volkomen normaal. In principe valt er weinig aan te doen, behalve gewoon afwachten. Meestal lost het probleem zich na enige tijd vanzelf op.
Belangrijk om te weten is dat er meestal niets ernstigs of medisch aan de hand is. In de meeste gevallen verdwijnen de darmkrampjes na 3 tot 4 maanden. Als uw kindje goed en normaal groeit, hoeft u zich geen zorgen te maken.
Afwachten
Het advies is dan ook: afwachten, en misschien voorzichtig kleine veranderingen in de voeding aanbrengen (hoewel dat meestal weinig helpt). Ga in ieder geval niet elke dag een nieuwe voeding proberen. Want ook dat is niet goed en brengt alleen nog maar meer onrust.
Darmkrampjes zijn uiterst vervelend – misschien wel het meest voor de ouders – maar gaan uiteindelijk vanzelf weer over!
Flesvoeding
Geeft u flesvoeding, dan helpt het soms om verschillende voedingen te proberen. Hypo-allergeen is daarvan een voorbeeld, alhoewel ook deze voeding meestal weinig verbetering brengt bij darmkrampjes. Ook een voeding met een laag lactose-gehalte wil soms nog wel eens helpen.
Borstvoeding
Geeft u borstvoeding, dan kunnen bepaalde stoffen in de moedermelk een overprikkeling veroorzaken van het maagdarmkanaal van de baby. Het is een kwestie van uitproberen: goed bijhouden wat je eet, en ontdekken waar het kind last van heeft.
Meestal wordt aangeraden om voorzichtig te zijn met:
Alcohol en roken zijn natuurlijk ook af te raden. |
Wat ga ik doen Na mijn opleiding.
Na mijn opleiding ga ik stoppen met school. Ik heb gevonden wat ik graag wilde doen. Ik wil graag met kleine kinderen werken.
Ik heb veel moeite moeten doen om hier te komen omdat ik altijd moeilijk heb gehad met leren. ik ben meer iemand die van de praktijk houdt. En mij droom is om op een kinderdagverblijf te gaan werken.
dus na mijn opleiding wil ik ook naar solliciteren in de kinderopvang.
Psz of Kdv
Wat is leuker een peuterspeelzaal of een Kinderdagverblijf om stage te lopen.
Ik vind het leuk om stage te lopen op een kinderdagverblijf omdat je kinderen de hele dag ziet. zo bouw je een beter vertrouwensrelatie met een kind op.
maar het werk is leuker om je allerlei verschillende leeftijden hebt. en elke leeftijd heeft zijn eigen behoeftes en mogelijkheden.
dit jaar heb ik op allebei stage gelopen.
mijn keuze gaat toch naar een Kinderdagverblijf.
Kind van 14 maanden verzint eigen woorden. Is dat normaal?
Mijn dochter van 14 en een halve maand begint al een klein beetje met woordjes maken. Wat ik nu zo gek vind, is dat ze zelf woorden verzint en deze consequent voor hetzelfde onderwerp blijft gebruiken. Zo is poes 'hus'; papa, mama, opa, oma is 'tita' en lamp is 'bub'. alleen het woord appel spreekt ze feiloos uit als ze ook een appel bedoelt.
Komt het vaker voor dat kinderen zelf woorden verzinnen voor dingen en deze zo consequent toepassen? Ze doet het al een maandje of drie. Er komen niet veel woordjes bij, ze babbelt verder heel veel melodisch koeterwaals, waar verder weinig in te herkennen is.
antwoordt.
Het komt inderdaad vaker voor dat kinderen zelf woorden verzinnen. Sterker nog: ik heb nog nooit van een kind gehoord dat dat niet doet!
De 'woorden' die jouw dochter bedenkt, zijn eenvoudige lettergrepen die ze gebruikt om een paar dingen die ze belangrijk vindt uit te drukken. Ze laat daarmee zien dat ze al wel 'weet' hoe taal werkt, ook al kent ze de taal zelf nog niet. Ze gebruikt min of meer willekeurige klankpatronen als symbool voor objecten in de werkelijkheid; dat is een verschijnsel dat je in alle talen van de wereld terugziet.
In de loop van de taalontwikkeling veranderen de woorden die kinderen verzinnen van karakter. Oudere kinderen bedenken woorden die te maken hebben met Nederlandse woorden die ze al kennen: ze noemen een pechvogel een jammerik, of spreken van aankleren in plaats van aankleden. Voor veel peuters en kleuters wordt het zelfs enige tijd een sport om zelf nieuwe woorden te verzinnenBron: http://www.ouders.nl/taal/ltk0032.htm
Kerst 2008
Het is bijna zover volgende week is het kerst.
Op het kinderdagverblijf zijn we druk bezig met de versiering van het kinderdagverblijf.
Zo hebben we op de groep een mooie kerstboom. Er hangen ballen in maar ook zelf gemaakte knutselwerkjes van kinderen. Ze hebben zuurstokken gemaakt en kerstbomen die ze er zelf hebben in gehangen.
De leidsters hebben nog een slinger gemaakt samen met de kinderen.
Ook hebben we op de ramen een mooi kerstdorp geschilderd. het ziet er mooi uit.
Ook hebben de kinderen leuke kerstbomen geschilderd. natuurlijk hebben we ook veel liedjes gezongen met de kinderen. de hele dag staat de radio aan met de bekende kerstliedjes.
volgende week hebben we nog een kerstlunch op het kinderdagverblijf. En dan is het Vakantie :)
Fruit Liedje
Laat mij nu niet staan.
Het is tijd om me op te eten
Het drinken niet vergeten
Appel, peer, banaan.
laat mij nu niet staan.
Dit zingen wij voor het fruit eten.
Kerstactiviteit.
Dit heb je nodig geel karton splitpennen gaatjes tang beige, blauw, rood en groen papier schaar lijm zwarte viltstift |
Zo ga je te werk
Kleurrijke stermannetjes voor een vrolijk kerstfeest: eenvoudig ontwerp, gekleurde laarsjes en mutsen. Om de stermannetjes uit te printen, klik eerst op het onderstaande plaatje. Print het uit op wit papier.
Neem de stermannetjes over op geel karton en knip ze uit. Plak op de voor- en achterkant van de uitgeknipte sterren mutsen, schoenen en handen in verschillende kleuren. Plak de gezichtjes op, teken knopen, ogen, neus en met mond met de zwarte viltstift. Plak de sterren met de punten van de handjes aan elkaar. Maak met de gaatjes tang in elke hand een klein gaatje. Verbind de sterren met elkaar d.m.v. splitpennen door deze gaatjes en hang ze op.
Kinderopvang.
Zo kunnen de ouders blijven werken om voor hun kind te zorgen.
alleen vind ik het wel zielig voor sommige kinderen die dan 4x per week een hele dag er zitten.
Zo brengen ouders en kind weinig tijd met elkaar door, want vaak worden de kinderen om half 6 opgehaald en gaan ze naar huis. Eenmaal thuis gaan ze eten en dan nog even spelen en dan weer spelen want morgen gaan ze weer naar het kinderdagverblijf.
Als ik later zelf kinderen heb zou ik het anders gaan doen. Ik zou dan minder gaan werken of kiezen voor de Oma's die oppassen.
ik zou mijn kind wel brengen naar de kinderopvang maar niet 4x per week.
Ikke Ikke Ikke ( rondje advies)
bijvoorbeeld wanneer de telefoon gaat. mijn peuter zit op dat moment aan tafel, helemaal verdiept aan het tekenen.
maar zodra ik de telefoon oppakt dan begint het. dan zegt ze mama ik wil niet meer kleuren. En ze blijft dan mama mama mama roepen. Dan wordt het indringerder en de stem wordt steeds harder van haar totdat ik alleen maar gegil hoor. Ik kan dan niks anders doen en het telefoongesprek af te breken en beloof dan maar om s'avonds terug te bellen. Ik vind dit vermoeiend.
Ligt dit aan mij, doe ik het wel goed,
hoe pak ik dit aan?
Hebben jullie tips?
Onze tips:
- Als de telefoon gaat houdt het gesprek zo kort mogelijk. dit is fijner voor u en u kind.
- Zeg niet tegen een kind dat hij moet wachten want wachten duurt vaak het lang voor een kind.
- Het best is toch om langere gesprekken tehouden wanneer u alleen bent.
Stage Periode 2
alles ging anders omdat je hier meer verzorgende taken krijgt. en langere werktijden dan op de peuterspeelzaal.
ik vind het een leuke ervaring om op een kinderdagverblijf stage te lopen.
ik ben ook erg blij dat ik van allebei wat te weten kan krijgen.
Ik ben erg blij met deze plek.
tips voor veilig slapen.
- Zorg ervoor dat je baby op zijn rug blijft liggen
De eerste twee weken is het nog veilig om je baby op zijn zij te leggen, want dan kan hij zich nog niet op zijn buikje draaien. Na deze tijd kan hij dit wel en is het dus verstandig om je baby op zijn rug te leggen. Een buikligging kan namelijk tot gevolg hebben dat de ademhaling belemmerd wordt.
Op zijn rug ligt je baby het lekkerst en kan hij vrij en ongehinderd ademen. Het risico dat je baby overlijdt aan wiegendood wordt aanmerkelijk kleiner als hij niet op zijn buik maar op zijn rug ligt.
Om ervoor te zorgen dat je baby op zijn rug blijft liggen, is het verstandig een trappelzak in de maat van je baby te kopen en niet één 'op de groei'. Ook is het aan te raden om de dekentjes goed vast te stoppen onder het matras. Controleer daarnaast regelmatig of je baby nog op zijn rug ligt.
- Zorg ervoor dat je baby niet te warm of te koud wordt
Een goede temperatuur is erg belangrijk, wanneer het gaat om veilig slapen. Vooral omdat het bekend is dat een te hoge slaaptemperatuur voor een grotere kans op wiegendood zorgt. Ook te koud slapen is niet goed voor je kind. Om het juiste slaapklimaat te creëren, moet je het beddengoed afstemmen op de temperatuur van je baby en op die van de kamer.
Na de eerste weken is een kamertemperatuur van 16-18 °C voldoende. In de warme zomermaanden is deze temperatuur vaak niet haalbaar en zal hij wat hoger liggen. Dit is helemaal niet erg. Houd er echter wel rekening mee bij het aankleden en het toedekken van je kind.
De temperatuur van je baby kun je het beste controleren in zijn nek of op zijn buik. De kamertemperatuur bepaal je met een thermometer.
- Zorg dat je baby vrij kan ademen
Natuurlijk spreekt dit advies voor zich. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken?
Zorg dat het beddengoed stevig vastligt en maak het bedje 'kort' op. Dat wil zeggen: leg je baby met zijn voetjes vrij dicht tegen het voeteneinde van het wiegje of ledikant en dek hem dan toe tot zijn schouders. Zo kan je kind nooit helemaal onder het beddengoed terechtkomen.
Gebruik in het bed geen kussen, (plastic) hoofd- of zijwandbeschermers, een plasmatras, hoezen, tuigjes of koordjes.
- De directe omgeving van je kind is rookvrij
Er is een duidelijk verband tussen roken en wiegendood. Hoe meer sigaretten worden gerookt, des te groter het risico op wiegendood.
Roken tijdens de zwangerschap heeft een ongunstige invloed op de zuurstofvoorziening, groei en vermoedelijk ook de longfuncties van je kind. Allemaal gevolgen die na de geboorte het risico op wiegendood vergroten.
Luchtwegaandoeningen komen vaker voor bij kinderen van rokende ouders. Een kind rookt passief mee als je als rokende ouder (borst)voeding geeft of je kind bij je in bed neemt. Het beste is: niet roken in aanwezigheid van je kind.
- Laat je baby niet bij je in bed slapen
In jouw grote bed loopt je baby de kans om te stikken.
Een dekbed is voor kinderen tot twee jaar niet veilig. Er kan sprake zijn van warmtestuwing, doordat het dekbed te goed isoleert. Je baby kan dan niet meer vrij doorademen en hij raakt zijn lichaamswarmte onvoldoende kwijt.
Als je je baby bij je in bed neemt, is het mogelijk dat je door moeheid toch in slaap valt, ook al is het niet de bedoeling. Op een onbewust moment kun je per ongeluk de deken over je heen trekken en kan je baby in ademnood komen. Mede om deze reden raadt Sichting Consument en Veiligheid het af om je baby bij jou in het grote bed te laten slapen.
Wil je je kind toch in de gaten houden, omdat hij bijvoorbeeld ziek is, zet dan de (reis)wieg of het campingbedje naast je eigen bed.
- Er is voldoende afstand tussen wieg of ledikant en (gordijn)koorden en snoeren
Wanneer je kind bij een (gordijn)koord of snoer kan, bestaat het gevaar dat hij hierin verstrikt raakt.