vrijdag 16 november 2007

Stage Kinderdagverblijf - Peuterspeelzaal


Ik wil later graag op een kinderdagverblijf werken want het lijkt me leuk om met kinderen te gaan werken van 0 tot 4 jaar. Via mijn vorige opleinding heb ik stage gelopen op een kinderdagverblijf en dat is mijn goed bevalle. Dit jaar gaan we weer op stage nu gaan we 4 dagen op stage en 1 dag naar school ik heb gekozen als eerste keuze een peuterspeelzaal. Ik heb voor een peuterspeelzaal gekozen omdat ik ook graag ervaring wil opbrengen in een peuterspeelzaal want ik nog geen enkele idee hoe het daar in zijn werk gaat en dat wil ik graag ontdekken.
Ook lijkt het me leuk om op een bso stage te lopen want daar krijg je te maken met allerlei verschillende leeftijden.
Ik heb heel veel zin om stage te gaan lopen. ik heb via me vorige opleiding al vaker stage gelopen en vond het erg leuk.

Kindermishandeling




Deze Stelling heb ik van de site www.kiddo.net
Wat doe je als je kindermishandeling vermoedt?
Je staat er misschien niet zo vaak bij stil dat een kind slachtoffer kan zijn van mishandeling. Toch komt het overal voor; in Nederland zijn naar schatting 50 tot 80 duizend kinderen per jaar slachtoffer van kindermishandeling. Wat moet je doen als je vermoedt dat een kind mishandeld wordt.....?

Joris is drie. Een klein, mager manneke. Nee, praten doet hij nog nauwelijks. Eigenlijk hoor je hem bijna nooit. Je vergeet haast dat hij er is. Hij zit het liefst in een hoekje, stilletjes alleen met iets te spelen. ‘Maar hij is wel alert hoor’, zegt zijn leidster, ‘hij houdt alles en iedereen in de gaten. Maar hij reageert schrikachtig als je in de buurt komt. Dat is wel vreemd. Eigenlijk maak ik me wel zorgen. Wat kan ik doen?’

Mijn mening:
Ik zou joris gaan observeren hoe het komt dat hij zo schrikachtig is. Misschien is joris wel bang voor bepaalde kinderen.
Ik zou ook op gaan letten of hij misschien blauwe plekken heeft op zijn lichaam.
Ik zou joris ook meer aandacht geven zodat hij zich niet alleen voelt of eenzaam wordt.
Ik zou dingen gaan uitzoeken over de thuis situatie van joris, misschien is de thuis situatie wel zo slecht dat joris misschien wel door zijn ouders wordt mishandelt maar het hoeft niet zo te zijn dat joris door zijn ouders wordt mishandelt maar het kan ook door anderen zijn in zijn omgeving.
Ik zou wel met de ouders van joris er over praten want ze moeten het toch weten wat er met hun zoontje is ook zou ik met mijn andere collega's overleggen wat hun er van vinden en misschien hebben hun ook wel een oplossing.

donderdag 15 november 2007

Casus
















Deze stelling heb ik van de site van Anke van de Ven.
Casus 1: Wat moet ik doen?
Leidster van een kinderdagverblijf vertelt:Een kind uit mijn groep ziet er onverzorgd uit als het wordt gebracht door de ouders en ruikt niet altijd fris.Moet ik hier iets over zeggen tegen de ouders?Mag ik hier uberhaupt wel iets over zeggen tegen de ouders?Stel dat ik het ga zeggen, hoe moet ik dat dan doen en wanneer?Jeetje, wat is dit lastig!

Mening: Dit is inderdaad lastig maar ik denk dat ik er niks van ga zeggen omdat ik denk dat ik dat niet durf te zeggen omdat ik bang ben om de moeder te kwetsen of misschien heeft de moeder het zelf niet eens door dat haar kindje onfris ruikt en niet verzorgt er uit ziet.
Ik zou ook met mijn collega's over dit onderwerp hebben, kijken wat hun mening er over is en kijken wat we hier aan kunnen gaan doen, want samen kom je vast op een goed idee.

Beweeg


Sporten is heel belangrijk voor eeen kind. Het helpt de ontwikkeling, vorming en de gezondheid van het kind en het leert het doorzettingsvermogen en omgaan met regels.

Zeker in een tijd waarin steeds meer jonge kinderen worstelen met overgewicht is het belangrijk dat ze lichaamsbeweging krijgen. Om ze zover te krijgen, moeten ze het nartuurlijk leuk vinden om te doen. Hoe zorg je daar nu voor? JSO ( het expertise centrum voor jeugd, samenleving en opvoeding) de sportraad Zuid-Holland verzamelden inspirende voorbeelden in een boekje. Het boekje is te downloaden op www.zok.nl/projecten.nl

BSO




Ik vind het een goed idee dat er een bso bestaat. Zo kunnen de kinderen worden opgevangen als de ouders werken.
Zo kunnen de kinderen lekker spelen met andere kinderen.
ik vond het interesant wat de mevrouw kwam vertellen.
Het lijkt me best leuk om later op een bso te werken of eventueel stage te lopen want op een bso krijg je te maken met verschillende leeftijdsgroepen.

donderdag 4 oktober 2007

Gastles BSO



Vandaag hadden we een gastles over de BSO. De mevrouw kwam vertellen over de BSO.
Ze werkt zelf ook op een BSO in hengelo.
Nu ga ik iets vertellen over de BSO:
De BSO is van 4 tot 12 jaar. De kinderen zijn er van 14:45 tot 17:45
Veel Mensen hebben een vooroordeel over de oudere kinderen. Ze denken vaak dat de kinderen humeurig zijn en vaak niet luisteren en dat de kinderen brutaal zijn maar daar is niets van waar, er zijn juist voordelen om met oudere kinderen te werken.
De voordelen zijn: Dat de kinderen geen luiers mee hoeven want ze gaan zelfstandig naar de toilet toe. Er is minder verzorging voor deze kinderen. Het meubilair is aangepast aan de hoogte van de kinderen dat is ook handig voor de kinderen.
De kinderen doen allerlei dingen zelfstandig zoals : lopen, brood smeren enzo.
Je bent anders bezig met de kinderen dan op een KDV want de kinderen zijn op de BSO zelfstandiger je hoeft ze niet te verzorgen je moet ze ondersteunen en de kinderen sturen zodat ze hun sociale vaardigheden en ontwikkeling te kunnen ontwikkelen.
De kinderen kunnen hun eigen gang gaan, want ze gaan al de hele dag naar school en dan kunnen ze bij de BSO lekker hun gang gaan. Elke dag is daarom anders.
Als de kinderen op de BSO komen gaan ze eerst iets drinken en een koekje eten daarna kunnen ze vrij spelen.
Ze kunnen verschillende activiteiten doen zoals:
springtouwen, afwassen, spelletjes doen, hout, in de zandbak spelen, computer ( 30 min)
ze spelen in op verschillende interesses van de kinderen.
De kinderen worden lopend op gehaald van school en worden ook lopend naar de BSO gebrachten door een ophaalmoeder. Deze moeder draagt een oranje veiligheidsjas.
Ook vieren ze op een BSO een verjaardag dat doen ze het zelfde als op een KDV of een school.
ze gaan zingen voor de kinderen, maken een muts en de kinderen kunnen trakteren.
In de zomervakanties komen de kinderen ook dan komen ze de hele dag. In de vakantie hebben ze thema weken zo hebben ze elke week een andere thema. De hele week gaan ze activiteiten doen van de thema. Zo doen ze niet elke dag het zelfde dingen.

Dit was mijn verhaal over de BSO .

donderdag 13 september 2007

Ingewikkeld

Pfff wat ingewikkeld snap er niks meer van